NÉMET SZAKEMBER TARTOTT RÖVID KURZUST A CRITICEL KUTATÓINAK - Miskolc, 2013.07.05.

Június 26-27-én Prof. Dr. habil. Harald G. Dill, a Bundesanstalt für Geowissenschaften und Rohstoffe munkatársa és a Leibniz Universität Hannover oktatója Miskolcon a  „Kritikus elemek teleptani viszonyai, különös tekintettel a magyarországi indikációkra” címmel, angol nyelvű két napos rövid kurzust tartott.
A professzor a nyersanyagok rendszerzésének világhírű kutatója. Az Earth Science Reviews című folyóirat különszámaként 2010-ben megjelent, “The “chessboard” classification scheme of mineral deposits: Mineralogy and geology from aluminum to zirconium” című, 420 oldalas tanulmánya bekerült a Science Direct „Top 25 Hottest Articles” listájára, amely világszerte valamennyi tudományterületet háromhavonta értékel a letöltések száma alapján. Megjelenése óta ez a tanulmány az Earth Science Reviews ranglistáján az 1. helyen áll.
Programjának szervezésében az ME,  az MTA X. osztálya, illetve a Magyarhoni Földtani Társulat közösen vett részt.
Az előadásokon  a projekt helyi szakemberei mellett budapesti, kolozsvári kollégák, hallgatók is résztvettek. Az elhangzott előadások anyaga megtekinthető az alábbi linkre kattintva.

2013.07.05

Hartai Éva

Projekt neve: CriticEl - "Nemzetközi együttműködésben
megvalósuló alapkutatás a kritikus
nyersanyagok hazai gazdaságfejlesztő
potenciáljának kiaknázására"
TÁMOP-4.2.2.A-11/1/KONV -2012-0005